Μαθήμα αγγλικών: Μαθαίνοντας αγγλικά μαγειρεύοντας!

Μαθήμα αγγλικών: Μαθαίνοντας αγγλικά μέσα από την μαγειρική!

Τα παιδιά λατρεύουν να μαθαίνουν δεξιότητες ζωής δίπλα σε άλλους. Τους αρέσει να αισθάνονται μεγάλοι και να κάνουν ασφαλείς εργασίες, σαν ενήλικες στο σπίτι.

Ας συνδυάσουμε λοιπόν στο μάθημα και την μαγειρική!

Ως νέοι μαθητευόμενοι, τα παιδιά μπορούν να μάθουν με τον δικό τους ρυθμό με την υποστήριξη των ενηλίκων γύρω τους..  Το κλειδί της επιτυχίας είναι η επιμονή και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να καλλιεργηθεί από νωρίς.

Μάθημα αγγλικών: Οφέλη της μαγειρικής στην διδασκαλία ξένων γλωσσών.

Μέσα από την βιωματική διδασκαλία, οι μικροί μαθητές δεν θα αποκτήσουν μόνο πολύτιμες εμπειρίες για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός γεύματος, αλλά ταυτόχρονα θα εξασκήσουν τις ακουστικές τους δεξιότητες (listening skills), και θα μάθουν να χρησιμοποιούν την γλώσσα που διδάσκονται σε πραγματικές συνθήκες. Δείτε πώς!

Μάθημα αγγλικών; Μα μιλάμε για φαγητό!

✅Σχεδιασμός και προετοιμασία φαγητού.

Τα μικρά παιδιά λατρεύουν να συμμετέχουν στον προγραμματισμό και την προετοιμασία του φαγητού. Μπορεί να ακούγεται σε μας τους ενήλικες κάτι απλό, αλλά ανοίγει έναν εντελώς νέο κόσμο στο αναπτυσσόμενο παιδί.

Πάμε για ψώνια!

Πηγαίνοντας μαζί για ψώνια είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να αρχίσουν να μαθαίνουν για τα ονόματα των διαφορετικών τροφίμων, από πού προέρχονται, τις τιμές και τις ποσότητες.

✅Μάθημα αγγλικών ή Ανερχόμενοι σεφ; !

Στα παιδιά αρέσει να παίζουν ρόλους και το να γίνουν σεφ (ίσως απλώς φορώντας ποδιά και καπέλο) μπορεί να τα βάλει στο σωστό δρόμο. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν μαζί με τους γονείς τους αλλά και τους δασκάλους τους να εκτιμούν τα τρόφιμα και να απολαμβάνουν τον χρόνο προετοιμασίας μαζί.

Μέσα από το μάθημα αγγλικών με βάση τη μαγειρική, τα μικρά παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν να διδάσκονται τα εξής

▪️ Να χρησιμοποιούν έναν πλάστη για τη ζαχαροπλαστική
▪️ Να βουτυρώνουν ψωμί και ψωμάκια
▪️ Το σπάσιμο αυγών και εκμάθηση πώς να ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους
▪️ Μέτρηση και ζύγιση ποσοτήτων
▪️ Να τρίβουν και να επεξεργάζονται διάφορα υλικά

Οφέλη που αποκομίζουν:

  1. Εξερεύνηση γεύσεων! Τα παιδιά θα δοκιμάσουν διαφορετικά συστατικά και τρόφιμα και θα βοηθηθούν να αναπτύξουν μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων.
  2. Αύξηση ικανότητας της μάθησης. Τα παιδιά μαθαίνουν αγγίζοντας, δοκιμάζοντας, δημιουργώντας, μυρίζοντας, παρατηρώντας και ακούγοντας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποιο η κουζίνα είναι ένα τέλειο περιβάλλον για ένα διαφορετικό είδος εκπαίδευσης.
  3. Φυσική ανάπτυξη. Βοηθάμε το παιδί σας μέσα από το μάθημα της μαγειρικής να εξερευνήσει τροφιμα και να μάθει για το ανακάτεμα, το ζύμωμα, την μέτρηση και τόσες άλλες εργασίες που θα του επιτρέψουν να αναπτύξει την λεπτή κινητικότητα και τις δεξιότητες συντονισμού χεριού-ματιού.
  4. Καλλιέργεια σχέσεων ζωής. Η συμμετοχή των παιδιών στην κουζίνα καλλιεργεί μια συνήθεια που θα έχει οφέλη σε όλη τους τη ζωή. Η κουζίνα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τους γονείς να περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους.
  5. Διασκέδαση. Το μαγείρεμα είναι μια διασκεδαστική κι ευχάριστη ενασχόληση τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Τα παιδιά σας θα αισθανθούν περήφανα για τον εαυτό τους και παράλληλα θα χαίρονται να δημιουργούν πιάτα που θα μπορείτε όλοι μαζί να απολαύσετε!

Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε όμορφες αναμνήσεις που θα συνοδεύουν τα παιδιά σας για πάντα και ταυτόχρονα θα ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους στην γλώσσα που διδάσκονται και να την κάνουν κτήμα τους.

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σας ο μαθητής βιώνει μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία και μαθαίνει να μιλά αγγλικά άπταιστα! Ένας από τους λόγους που καθιστούν το Creative English at Home την ιδανική πρόταση για την εκμάθηση αγγλικών.