Ο ρόλος της γιόγκα σε παιδιά με αυτισμό

Τα παιδιά, οι έφηβοι και οι ενήλικες με Αυτισμό παρουσιάζουν γλωσσικές, επικοινωνιακές  και κοινωνικές δυσκολίες, δυσκολεύονται στην αναγνώριση και διαχείριση συναισθημάτων άγχους και δυσφορίας, ενώ συχνά αντιμετωπίζουν αισθητηριακές ιδιαιτερότητες.

Στα πλαίσια ενός δομημένου, προσαρμοσμένου στις ανάγκες του ατόμου προγράμματος (ομαδικό ή ατομικό), διδάσκονται συγκεκριμένες στάσεις Yoga, τεχνικές αναπνοής και μέθοδοι οπτικοποίησης που βοηθούν τα άτομα με Αυτισμό σε: κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες , αισθητηριακή ολοκλήρωση ,αναγνώριση, έκφραση και απελευθέρωση αρνητικών συναισθημάτων , αυτο-ρύθμιση , μείωση συναισθημάτων άγχους, ενίσχυση συναισθημάτων αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης Ποια είναι τα σωματικά και νοητικά οφέλη της Yoga για τα παιδιά με Αυτισμό; βελτίωση νευρο-μυϊκής οργάνωσης και συντονισμού. Bελτιωμένες δεξιότητες αδρής & λεπτής κινητικότητας, διεύρυνση δεξιοτήτων προσοχής & συγκέντρωσης μυϊκή ενδυνάμωση & ευλυγισία , ομαλοποίηση λειτουργίας πεπτικού συστήματος ομαλοποίηση ύπνου.

Σε ποιους απευθύνεται και πώς λειτουργεί; Το “Yoga for Children with Autism and Special Needs” είναι ένα πρόγραμμα της Ειδικής Θεραπεύτριας Yoga Shawnee Thornton Hardy που απευθύνεται σε όλα τα άτομα, όλων των ηλικιών, όλων των αναγκών. Εκτός από άτομα με Αυτισμό, απευθύνεται σε άτομα με: Σύνδρομο Down , Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) , Εγκεφαλική Πάρεση , Διαταραχή Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης , Διαταραχές Συμπεριφοράς , Κινητική/Γλωσσική Δυσπραξία Παρέχεται από την Λογοθεραπεύτρια M.Sc. και δασκάλα Yoga, Άντζελα Καραντώνη η οποία έχει λάβει την εκπαίδευση στο “Yoga for Children with Autism and Special Needs” 25h από την Shawnee Thornton Hardy, με την πιστοποίηση του Διεθνούς Οργανισμού Yoga Alliance. Τα μαθήματα  Yoga για άτομα με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού, σε ομάδα ή ατομικά, παρουσία του γονέα/φροντιστή του ενδιαφερόμενου στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ: 6972 606520

Facebook: White Lotus