Μαθαίνω αγγλικά μέσα από τη δημιουργική γραφή

Αγγλικά για παιδιά και ενήλικες

Η σημασία της δημιουργικής γραφής στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας

Η δημιουργική γραφή προσφέρει ένα διασκεδαστικό και εμπλουτισμένο τρόπο για τους μαθητές να εξερευνήσουν και να εξασκήσουν την αγγλική γλώσσα, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να εκφραστούν με ενδιαφέροντες και δημιουργικούς τρόπους. Παίζει συνεπώς σημαντικό ρόλο στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας για πολλούς λόγους. Μερικοί από αυτούς είναι οι εξής:

 1. Ενίσχυση της έκφρασης: Η δημιουργική γραφή ενθαρρύνει τους μαθητές να εκφραστούν ελεύθερα και να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους ικανότητες.
 2. Βελτίωση του λεξιλογίου: Οι μαθητές αναζητούν νέες λέξεις και φράσεις καθώς προσπαθούν να εκφράσουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν μια ιστορία.
 3. Ανάπτυξη γραμματικών δεξιοτήτων: Η δημιουργία και η ανάπτυξη ενός χαρακτήρα απαιτεί τη χρήση γραμματικών δεξιοτήτων.
 4. Ενθάρρυνση της αυτοπεποίθησης: Όταν οι μαθητές δημιουργούν και ανακαλύπτουν τις ικανότητές τους στη δημιουργική γραφή, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους στη χρήση της αγγλικής γλώσσας.
 5. Προώθηση πολιτισμικής κατανόησης: Μέσα από τη δημιουργία ιστοριών ή ποιητικών κειμένων, οι μαθητές μπορούν να εξερευνήσουν θέματα και πτυχές του αγγλόφωνου πολιτισμού.

Υπάρχουν πολλά είδη δημιουργικής γραφής, κάθε ένα από τα οποία μπορεί να εκφράζει διαφορετικά μηνύματα και να προσελκύει διαφορετικούς αναγνώστες. Το Creative English at Home σας παραθέτει μερικά από τα πιο δημοφιλή είδη δημιουργικής γραφής με ορισμένα παραδείγματα:

 1. Διήγημα: Μια σύντομη αφήγηση που αναπτύσσει μια ιδέα ή μια ιστορία.

Παράδειγμα: “Ήταν μια σκοτεινή νύχτα και ο Τζον άκουσε έναν ήχο στην αυλή του σπιτιού του…”

 1. Ποίηση: Η χρήση λέξεων και γλωσσικών στοιχείων για να εκφραστεί μια ιδέα ή μια αίσθηση.

Παράδειγμα: “Το πρωί ξυπνάω, ανοίγω το παράθυρο, Κι εκεί, μπροστά μου, ο ήλιος χαμογελάει…”

 1. Θεατρικό Έργο: Ένα κείμενο που γράφεται για να εκτελεστεί από ηθοποιούς σε ένα θέατρο.

Παράδειγμα: Σκηνή 1: Πέτρος: “Πώς είσαι σήμερα, Μαρία;” Μαρία: “Καλύτερα. Ευχαριστώ που ρωτάς.”

 1. Δοκίμιο: Ένα κείμενο που αναλύει μια ιδέα, έννοια ή θέμα.

Παράδειγμα: “Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη κοινωνία”

 1. Σενάριο: Ένα κείμενο που περιγράφει τις ενέργειες, τους διαλόγους και τις σκηνές ενός ταινιών ή τηλεοπτικού προγράμματος.

Παράδειγμα: Σκηνή 1: Ηρώ: “Τι κάνεις εκεί;” Νίκος: “Περιμένω να δω τι θα συμβεί…”

 

Πώς γράφουμε ένα ποίημα στα αγγλικά.

Το να γράψεις ένα ποίημα στα αγγλικά είναι μια υπέροχη ευκαιρία να εκφράσεις τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σου με μια δημιουργική και μοναδική μορφή. Εδώ είναι μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να γράψεις ένα ποίημα στα αγγλικά:

 1. Επίλεξε ένα Θέμα: Αποφάσισε ποιο είναι το κύριο θέμα του ποιήματός σου. Μπορεί να είναι η φύση, ο έρωτας, η μοναξιά, η αγάπη, η αναζήτηση, κλπ.
 2. Αποφάσισε τη Μορφή: Επίλεξε τη μορφή του ποιήματος που θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Μπορεί να είναι ελεύθερη μορφή ή παραδοσιακές μορφές όπως η σονέτα ή ο λυρικός δρόμος.
 3. Αποφάσισε το Μέτρο και το Ρυθμό: Ανέπτυξε το μέτρο και το ρυθμό του ποιήματος σου. Θα είναι ελεύθερος ή θα ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μέτρο και ρυθμό;
 4. Εξέφρασε τις Ιδέες και τα Συναισθήματα σου: Γράψε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σου με λέξεις που αντιστοιχούν στο θέμα και την ατμόσφαιρα που θέλεις να δημιουργήσεις.
 5. Πειραματίσου: Μην φοβηθείς να πειραματιστείς με τη γλώσσα, τη μορφή και τη δομή του ποιήματός σου. Το ποίημα είναι ένας τρόπος να εκφραστείς ελεύθερα.
 6. Αναθεώρηση: Διαβάστε το ποίημά σας πολλές φορές και προσαρμόστε το ώστε να αντικατοπτρίζει ακριβώς ό, τι θέλετε να εκφράσετε.
 7. Απολαύστε το Αποτέλεσμα: Όταν το ποίημα είναι έτοιμο, απολαύστε το και μοιραστείτε το αν θέλετε με άλλους.

Πώς να γράψουμε ένα διήγημα στα αγγλικά.

 1. Επίλεξε ένα Θέμα: Αποφάσισε ποιο είναι το θέμα του διηγήματός σου. Μπορεί να είναι μια ιστορία από την πραγματική ζωή, ένα φανταστικό περιστατικό ή ακόμα και ένας εσωτερικός μονόλογος.
 2. Ανάπτυξε τους Χαρακτήρες: Δημιούργησε ρεαλιστικούς και ενδιαφέροντες χαρακτήρες για το διήγημά σου. Κάθε χαρακτήρας πρέπει να έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, σκοπούς και συναισθήματα.
 3. Ανάπτυξε την Πλοκή: Αποφάσισε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία σου. Ποια θα είναι η αρχή, ο κορμός και το τέλος της;
 4. Ακολούθησε τη Δομή του Διηγήματος: Ένα διήγημα συνήθως αποτελείται από εισαγωγή, ανάπτυξη και επίλογο.
 5. Χρησιμοποίησε Λεπτομέρειες και Περιγραφές: Χρησιμοποίησε λεπτομερείς περιγραφές για να βοηθήσεις τον αναγνώστη να φανταστεί το περιβάλλον, τους χαρακτήρες και τα γεγονότα του διηγήματος.
 6. Διάλογοι: Ενσωμάτωσε διάλογους ανάμεσα στους χαρακτήρες για να προσθέσεις ζωντάνια στο διήγημά σου.
 7. Αναθεώρησε: Διάβασε το διήγημά σου πολλές φορές και διόρθωσε οποιαδήποτε σφάλματα ή ανεπάρκειες.
 8. Απολαύστε το Αποτέλεσμα: Όταν το διήγημά σου είναι έτοιμο, απολαύστε το και μοιραστείτε το με άλλους αν θέλετε.

 

Πώς να γράψουμε ένα κόμικ στα αγγλικά!

 1. Ανάπτυξε το Σενάριο: Αποφάσισε την κύρια πλοκή της ιστορίας σου. Αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει την εισαγωγή, την κορύφωση και την κατάληξη της ιστορίας. Καθορίστε τους χαρακτήρες, τα γεγονότα και το τέλος της ιστορίας.
 2. Διαίρεσε την Ιστορία σε Σκηνές: Καθορίστε τις διάφορες σκηνές που θα συμπεριλάβετε στην ιστορία σας και τις ανατροπές που μπορεί να συμβούν.
 3. Δημιούργησε τα Χαρακτηριστικά των Χαρακτήρων: Καθορίστε τις προσωπικότητες, τα χαρακτηριστικά και τα στοιχεία των χαρακτήρων σας. Θα πρέπει να είναι ζωηροί και ενδιαφέροντες για τους αναγνώστες.
 4. Δημιούργησε τα Σκίτσα: Αν έχεις τη δυνατότητα, δημιούργησε σκίτσα για κάθε σκηνή της ιστορίας σου. Αυτό θα σας βοηθήσει να οπτικοποιήσετε την ιστορία και να κατανοήσετε τη ροή της.
 5. Γράψε το Διάλογο: Γράψε τον διάλογο μεταξύ των χαρακτήρων σου. Καθορίστε ποιος λέει τι και πώς θα το λέει.
 6. Προσθέστε τις Λεπτομέρειες: Προσθέστε λεπτομέρειες και περιγραφές που θα βοηθήσουν τους αναγνώστες να καταλάβουν την ιστορία και τους χαρακτήρες σας καλύτερα.
 7. Αναθεώρησε: Διαβάστε την ιστορία σας πολλές φορές και διορθώστε οποιαδήποτε σφάλματα ή ανεπάρκειες.
 8. Απολαύστε το Αποτέλεσμα: Όταν η ιστορία σας είναι έτοιμη, απολαύστε την και μοιραστείτε την με άλλους αν θέλετε.

Θυμήσου ότι η δημιουργική διαδικασία είναι διασκεδαστική και απολαυστική, οπότε απλά απολαύστε την και αφήστε τη δημιουργικότητά σας να κυλήσει ελεύθερα!

Στο αγγλικό βιωματικό φροντιστήριο του Creative English at Home, παρέχουμε σε όλους τους μαθητές διαρκή επαφή με την αγγλική γλώσσα και πολιτισμό μέσα από την χρήση της δημιουργικής γραφής που συμβάλλει τόσο στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου όσο και στην φυσική εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βιωματική διδασκαλία: Ενίσχυση του λεξιλογίου στα αγγλικά