Ιδέες για δημιουργική απασχόληση στα αγγλικά το καλοκαίρι

Η ωραιότερη εποχή του χρόνου είναι εδώ και μας περιμένει να την απολαύσουμε! Πολλοί από εμάς θα θέλαμε να περάσουμε ένα ξένοιαστο, αλλά ταυτόχρονα και δημιουργικό καλοκαίρι.  Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες του κάθε ένα από εμάς, μπορούμε να ασχοληθούμε με πολλές ενδιαφέρουσες και δημιουργικές δραστηριότητες στα αγγλικά το καλοκαίρι μέσα από τις οποίες, όχι μόνο θα εξασκήσουμε την αγγλική γλώσσα, αλλά θα μας βοηθήσουν να την αγαπήσουμε και να την κάνουμε κτήμα μας.

Το Creative English at home έχει επιλέξει για εσένα μερικές ιδέες για δημιουργική απασχόληση στα αγγλικά στις διακοπές σου:

 1. Δημιουργική Γραφή: Γράψε δικές σου ιστορίες, ποιήματα ή ακόμα και ένα ημερολόγιο των ταξιδιών σου στα αγγλικά.
 2. Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες: Δοκίμασε τον πολυσχιδή κόσμο της τέχνης στα αγγλικά – ζωγραφική, χειροτεχνία, φωτογραφία κλπ.
 3. Συμμετοχή σε Σεμινάρια και Εργαστήρια: Υπάρχουν πολλά online σεμινάρια και εργαστήρια που προσφέρουν δεξιότητες στα αγγλικά, όπως μαγειρική, μουσική, χορός κλπ.
 4. Εθελοντική Εργασία: Μπορείς να ασχοληθείς με εθελοντική εργασία σε τοπικά φεστιβάλ ή οργανώσεις που έχουν δραστηριότητες στα αγγλικά.
 5. Διαβάζοντας και Παρακολουθώντας: Διάβασε αγγλόφωνα βιβλία, περιοδικά, ή παρακολούθησε αγγλόφωνες ταινίες και σειρές για να βελτιώσεις τις γλωσσικές σου δεξιότητες.
 6. Δημιουργία Ψηφιακού Περιεχομένου: Δοκίμασε να δημιουργήσεις περιεχόμενο σε blogs, podcasts ή YouTube κανάλια στα αγγλικά.
 7. Εκδρομές και Ταξίδια: Εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες, ταξίδεψε σε αγγλόφωνους προορισμούς και κάνε εξάσκηση στις γλωσσικές σου δεξιότητες επικοινωνώντας με ντόπιους.

 

Εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων στα αγγλικά το καλοκαίρι για παιδιά και ενήλικες

Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να περάσετε το καλοκαίρι, να μάθετε νέες δεξιότητες και να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στα αγγλικά. Αναλόγως με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας , μπορείτε να δοκιμάσετε μια ποικιλία εργαστηρίων. Εδώ είναι μερικές ιδέες:

 1. Εργαστήριο Επικοινωνίας: Αυτό το εργαστήριο μπορεί να επικεντρωθεί στη βελτίωση της γλωσσικής επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της διαπραγμάτευσης, της δημόσιας ομιλίας και της γραπτής επικοινωνίας.
 2. Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Σε αυτό το εργαστήριο, οι συμμετέχοντες μπορούν να εξερευνήσουν τη δημιουργική γραφή μέσω διαφόρων ειδών λογοτεχνίας, όπως ποίηση, μυθοπλασία και μη-αφηγηματική γραφή.
 3. Εργαστήριο Τεχνολογίας και Πληροφορικής: Αυτό το εργαστήριο μπορεί να εστιάσει στη χρήση τεχνολογίας και υπολογιστών στα αγγλικά, όπως τη δημιουργία ιστοσελίδων, τον προγραμματισμό και τη διαδικτυακή ασφάλεια.
 4. Εργαστήριο Καλλιτεχνικής Έκφρασης: Σε αυτό το εργαστήριο, οι συμμετέχοντες μπορούν να εξερευνήσουν την καλλιτεχνική έκφραση μέσω ζωγραφικής, κεραμικής, και άλλων τεχνών, ενθαρρύνοντας τη συνειδητή έκφραση στα αγγλικά.
 5. Εργαστήριο Μουσικής: Σε αυτό το εργαστήριο, οι συμμετέχοντες μπορούν να μάθουν μουσικά όργανα, τραγούδι, σύνθεση μουσικής και άλλα, όλα στα αγγλικά.
 6. Εργαστήριο Χορού: Οι συμμετέχοντες μπορούν να εξασκηθούν σε διάφορες μορφές χορού, ενθαρρύνοντας τη φυσική δραστηριότητα και την έκφραση μέσω της κίνησης στα αγγλικά.

καλλιτεχνικές δραστηριότητες στα αγγλικά το καλοκαίρι

 

Καλλιτεχνικές δραστηριότητες στα αγγλικά!

Υπάρχουν πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες που μπορείς να ασχοληθείς το καλοκαίρι! Εδώ είναι μερικά παραδείγματα:

 1. Ζωγραφική στη φύση: Πήγαινε σε ένα όμορφο τοπίο, όπως ένα πάρκο ή την παραλία, και ζωγράφισε τις εικόνες που βλέπεις με ακρυλικά, μολύβια ή νερομπογιές. Μπορείς να σημειώσεις τις εμπειρίες σου στα αγγλικά σε ένα ημερολόγιο ζωγραφικής.
 2. Κεραμική: Εξερεύνησε την τέχνη της κεραμικής δημιουργώντας κεραμικά αντικείμενα, όπως βάζα ή μπολ, και διακοσμήστε τα με έμπνευση από το καλοκαίρι. Μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα κεραμικής στα αγγλικά σε τοπικά εργαστήρια τέχνης.
 3. Φωτογραφία: Αφήστε τη φαντασία να σας οδηγήσει ενώ φωτογραφίζετε τα τοπία, τα άτομα και τα αντικείμενα γύρω σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φωτογραφικό λεύκωμα ή ένα blog για να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας στα αγγλικά.
 4. Κατασκευές Τέχνης με Ανακυκλώσιμα Υλικά: Χρησιμοποίησε ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, πλαστικά μπουκάλια και παλιά ρούχα για να δημιουργήσεις τέχνη. Αυτό μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική εμπειρία για παιδιά και ενήλικες.
 5. Δημιουργία Κοσμημάτων: Μπορείς να μάθεις πώς να δημιουργήσεις τα δικά σου κοσμήματα χρησιμοποιώντας κορδόνια, χάντρες, και άλλα υλικά. Μπορείς να παρακολουθήσεις online μαθήματα κοσμηματοποιίας στα αγγλικά.
 6. Σκίτσο και ζωγραφική με μολύβι: Πάρε ένα σημειωματάριο και ένα σετ μολυβιών και κατέβα στην παραλία, το πάρκο ή απλά κάπου έξω και ζωγράφισε ή σκίτσαρε ό,τι βλέπεις με αγγλικές λεζάντες.

 

Ενασχόληση με το διάβασμα: Προτάσεις αγγλικών βιβλίων για παιδιά ή ενήλικες

βιβλία στα αγγλικά το καλοκαίρι

Είναι πολλά τα αγγλόφωνα βιβλία και περιοδικά που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των αγγλικών σας το καλοκαίρι. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας και το επίπεδο της γλωσσικής σας δεξιότητας, εδώ είναι μερικές προτάσεις:

Βιβλία:

 1. “To Kill a Mockingbird” by Harper Lee: Ένα αγαπημένο μυθιστόρημα που προσφέρει μια διαφορετική ματιά στη νοτιοαμερικανική κοινωνία της δεκαετίας του 1930.
 2. “The Great Gatsby” by F. Scott Fitzgerald: Μια κλασική ιστορία για το πάθος, την απόγνωση και την απώλεια, που παίρνει μέρος στην αμερικανική κοινωνία των δεκαετιών του ’20.
 3. “1984” by George Orwell: Ένα σκοτεινό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της αυταρχικής κυβέρνησης και της υπερεπίβλεψης.
 4. “The Catcher in the Rye” by J.D. Salinger: Ένα νεανικό μυθιστόρημα που εξερευνά την εφηβεία, την αυθορμητικότητα και την αναζήτηση της αυθεντικότητας.
 5. “Harry Potter” series by J.K. Rowling: Η δημοφιλής σειρά φαντασίας για παιδιά και ενήλικες που παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να εξασκήσετε τα αγγλικά σας.

Περιοδικά:

 1. National Geographic: Αυτό το περιοδικό προσφέρει άρθρα για φυσική. γεωγραφία, επιστήμες, ιστορία και πολιτισμό, και είναι εξαιρετικό για να επεκτείνετε το λεξιλόγιό σας.
 2. Time Magazine: Με άρθρα για επικαιρότητα, πολιτική, τέχνες και πολλά άλλα, το Time προσφέρει μια ποικιλία θεμάτων που μπορούν να βοηθήσουν στην εξάσκηση της αγγλικής σας ανάγνωσης.
 3. The New Yorker: Αυτό το περιοδικό περιλαμβάνει άρθρα για λογοτεχνία, πολιτική, τέχνη, και πολλά άλλα, καθώς και ποιοτικές ενότητες αφιερωμένες στην πεζογραφία και την ποίηση.
 4. Scientific American: Αν ενδιαφέρεστε για επιστημονικά θέματα, αυτό το περιοδικό προσφέρει άρθρα για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία.

Αγγλικά παραμύθια best sellers για παιδιά:

Υπάρχουν πολλά δημοφιλή αγγλόφωνα παραμύθια που έχουν γίνει best sellers και απευθύνονται σε παιδιά. Αυτά είναι μερικά από αυτά:

 1. “Harry Potter” series by J.K. Rowling: Η σειρά αυτή έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή παραμύθια όλων των εποχών. Οι περιπέτειες του Χάρι Πότερ και των φίλων του στο Σχολείο Μαγείας του Χόγκουαρτς έχουν κερδίσει τις καρδιές παιδιών και ενηλίκων σε όλο τον κόσμο.
 2. “The Chronicles of Narnia” by C.S. Lewis: Αυτή η σειρά αποτελείται από επτά βιβλία που περιγράφουν τις περιπέτειες παιδιών που ανακαλύπτουν έναν μαγικό κόσμο που κρύβεται πίσω από ένα ντουλάπι.
 3. “Matilda” by Roald Dahl: Η ιστορία της μικρής Ματίλντας, μιας έξυπνης κοριτσιού με αξιοσημείωτες δυνάμεις, έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια του Roald Dahl.
 4. “Alice’s Adventures in Wonderland” by Lewis Carroll: Η κλασική ιστορία της Αλίκης που πηγαίνει στη Χώρα των Θαυμάτων έχει εμπνεύσει γενιές παιδιών με τον φανταστικό της κόσμο.
 5. “The Gruffalo” by Julia Donaldson: Αυτό το διασκεδαστικό παραμύθι αφηγείται την ιστορία ενός ποντικού που δημιουργεί έναν φανταστικό τέρας για να αποφύγει τους εχθρούς του, μόνο για να αντιμετωπίσει τον πραγματικό Χιτωναύτη, τον Γκρούφαλο.
 6. “Where the Wild Things Are” by Maurice Sendak: Ένα άλλο αγαπημένο παραμύθι, αυτό το βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που ταξιδεύει σε έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο τέρατα

Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, να είσαι σίγουρος ότι θα τα πας περίφημα και ασφαλώς θα έχεις πετύχει τον στόχο σου, που δεν είναι άλλος από την καλύτερη επικοινωνία της γλώσσας στην καθημερινότητά σου.

Ανακάλυψε τα βιωματικά μας προγράμματα αγγλικών και για τις καλοκαιρινές σου διακοπές!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Summer camp στο σπίτι; Κι όμως γίνεται!